Barn och familj

Barnen i Betlehemskyrkan

”Led den unge in på den väg han bör gå, så följer han den även som gammal” Ords 22:6

Betlehemskyrkan vill att barnen ska få lära känna Jesus, ha roligt tillsammans och stöttas i sina liv.

Söndagsskola

Fokus på vår barnverksamhet ligger på söndagsskolan. Varje söndag under terminerna har vi söndagsskola för barn mellan 4 och 14 år. Vi inleder kl 11 tillsammans med alla vuxna på gudstjänsten på svenska eller tigrinja. Efter en stund går vi till söndagsskolgrupperna, där vi följer Salts material SKATTEN för de yngre barnen och olika ungdomsmaterial för de äldre. Vi vill att vår söndagsskola ska hjälpa barnen att lära känna Gud, Bibeln och sig själva.

Växthuset

Innan barnen börjar i söndagsskolan den höst de fyllt 4 år får de vara med sina föräldrar på gudstjänsten. För att underlätta finns det ett glasrum med högtalare längst bak i kyrksalen där barnen kan leka lugnt och föräldrar delta i gudstjänsten.

Workshops, läger & gudstjänster för alla åldrar

Ibland har vi workshops med sång, drama, etc. Även lägerdagar för barn dyker upp. Som sommar- och julavslutning för söndagsskolan brukar vi ha gudstjänst för alla åldrar, då hela församlingen, små och stora, svensk- och tigrinjatalande, är tillsammans och firar vem Gud är och vad han gjort för oss. Håll utkik här och i programmet!

Våren 2019:

Jullovsskoj, torsdag 3 januari för dig som är 7-14 år.

Himlaliv, lördag 6 april kl. 9.30-12.00 en kreativ barngudstjänst som riktar sig till barn 4-12 år men där yngre och äldre också är välkomna. Här är vi tillsammans både barn och vuxna. Vi börjar med fika och gemenskap, sedan introduceras dagens tema som kommer handla om påsken. Det blir stationer med olika typer av pyssel och så har vi ett firande i kyrksalen. Kl. 11.30 avslutar vi med lunch. Ingen anmälan, men meddela gärna specialkost.

Vårens gudstjänster för alla åldrar: 20 januari, 9 juni

Aktuellt Familj, förälder och ledare

Två lördagar i vår; 2/3 och 4/5, bjuder vi in till Föräldraforum i BK! Brunch, föredrag, samtal och bön. Läs mer här.

En trygg plats, kurs för alla ideella barn- och ungdomsledare i församlingen för att skapa goda förutsättningar att förebygga, upptäcka och handla vid misstanke om att barn och unga far illa. Nästa kurstillfälle: september.

Åkerö’19, en sommarkonferens för alla åldrar: Träffa gamla och nya vänner, njut av god mat, häng med på roliga aktiviteter, och inte minst, upptäck och fördjupa dig i tron och livet med Jesus. Medverkande är bland andra LarsOlov Eriksson, Olof Edsinger, Gustav Hafström, Erik Johansson, Maria Smeds, Sofia Svensson och Mia Ström. Konferensen har tre spår: barn, ungdom och ­vuxen, men mycket tid är även gemensam. För info och anmälan: klicka här

Är du mer nyfiken på vår barnverksamhet eller vill vara med som ledare? Kontakta vår församlingskonsulent Sofia Svensson på sofia.svensson@efs.nu eller 0738-28 45 40.