BK Ung

Ungdomssamlingar fredagar och söndag

För ungdomar från 15 år erbjuds samlingar på fredagar och på söndagar i samband med gudstjänsten.

Vi vill vara en positiv och kärleksfull mötesplats för ungdomar i Storstockholm. Självklart är även ungdomar utan en personlig tro välkomna! Vi träffas för att ha kul, fika och umgås för att lära känna varandra bättre. För att fördjupa vår relation till Gud och lära känna Jesus och livet med honom mer så har vi undervisning, bibelsamtal och andakt.

Fredagar kl 18.00 i Betlehemskyrkan

8 mars           Uppstart med tårtbakartävling

22 mars        Hemlig gäst!

12 april         Brädspel och tevespel

26 april         I Hammarbykyrkan! Ungdomsmöte med aktivitet, undervisning, bön, lovsång och fika tillsammans med ungdomar från andra EFS-ungdomsgrupper i Stockholm med omnejd.

10 maj          Lagutmaningar och tävlingar

SÖNDAG 9 juni             Gudstjänst för alla åldrar i BK och sedan picknick ute om det är bra väder

Ca varannan söndag kl 11 i Betlehemskyrkan:

På söndagarna börjar vi med att vara med på gudstjänsten på tigrinja eller svenska. Sedan åker vi upp till församlingsvåningen Utsikten och vår samling som innehåller undervisning och samtal, gemenskap och fika. Vi använder UngdomsAlpha-materialet. Vi ser en film på ca 20 minuter och samtalar utifrån frågor som finns med i filmen. Vissa söndagar är det gästtalare som pratar och har samtal utifrån olika ämnen som ungdomarna önskar. Huvudledare för gruppen är Selam Yemane.

3/2 ”Hur och varför ska jag läsa Bibeln?”

10/2 ”Hur leder Gud oss?

2/3 – 3/3 Övernattning! Tema lördag: ”Vem är den Helige Anden? Hur kan jag bli fylld av den Helige Anden?” Tema söndag: BK-prästen Christoffer Abrahamsson undervisar

17/3 ”Hur kan jag stå emot det onda?”

31/3 ”Helar Gud idag?”

14/4 Om ledarskap Sofia Svensson

28/4 ”Vad ska jag med kyrkan till och varför ska jag berätta för andra om min tro?”

12/5 Sammanfattning av UngdomsAlphan

26/5 Tema: gästtalare om sitt liv med Jesus

9/6 Gudstjänst för alla åldrar, gemensamt med tigrinjaspråkiga gudstjänsten. Därefter aktivitet och mat tillsammans!

Om du vill haka på ungdomsgruppen eller veta mer kontaktar du vår församlingskonsulent Sofia Svensson via sofia.svensson@efs.nu eller 0738 – 28 45 40.