Covid -19 & BK

Covid-19 och Betlehemskyrkans verksamhet

I och med den rådande situationen med Covid-19 och med extra drabbat läge i Stockholmsregionen behöver vi vidta särskilda åtgärder gällande vår verksamhet i Betlehemskyrkan.

27 mars ställde gudstjänsten om till livesända gudstjänster via facebook.

Endast medverkande i gudstjänsten kommer att vara på plats i kyrkan. Tiden är som vanligt på söndag klockan 11.00

DOCK finns nu ett undantag och det är 24/5 2020

Då kommer vi ha en livesänd gudstjänst först och sedan nattvardsfirande. Du är välkommen att anmäla dig via länken som har skickats ut till samtliga medlemmar.

Vi hoppas på gott utfall och att vi ska kunna göra det igen.

Du kan även se vår gudstjänst genom två kanaler:

Dels via vår sida på facebook och även via efsplay.nu

Om du har frågor om gudstjänsten på tigrinja kan du kontakta pastor Fetsum Natnael.

Vi hoppas att alla har förståelse för att vi behöver ta vårt ansvar i en tid när en allvarlig smitta sprids i vår stad. Dagsläget kan förändras från den ena dagen till den andra. Nu börjar vi få ordning på våra direktsända gudstjänster och vi ska göra vårt bästa för att allt ska fungera väl. TACK till alla för ert tålamod och förbön. Tillsammans kan vi!

Ha gärna lite extra uppmärksamhet på våra informationskanaler (e-post, hemsidan, Facebook, Instagram).

Söndagsskola hemma: Söndagsskolan pausar därmed också, men material för att ha söndagsskola hemma skickas ut av vår församlingskonsulent, hör av dig till sofia.svensson@efs.nu om du önskar detta! Även ungdomsgruppen 15 + pausar, för gruppen finns en Whatsapp-grupp där kontakt hålls.

Gruppverksamheten
Tisdagsträffen, körerna, Bibelsamtal och Israelgruppen har ställt in sina samlingar i vår. Träffar på tigrinja är också inställda.

EFS riktlinjer och webbtjänster

Vi följer uppdateringarna från Folkhälsomyndigheten och EFS dagligen.

Många församlingar ställer inte in, utan ställer om! Via EFS play sänds varje söndag en gudstjänst från något EFS-sammanhang kl. 10.00, så du som inte har Facebook (som är den portal Betlehemskyrkan just nu använder), kan gärna kolla där! Gudstjänsten går att se även i efterhand.
På EFS Facebook-sida finns dagligen andakter och via EFS play hittar du även andra filmer med bibelundervisning och reportage.

Vi ser en stor vikt i att visa omsorg om varandra och vad vi kan göra.

-       Visa omsorg om varandra; ring ett extra samtal för att kolla läget. Tänk särskilt på personer över 70 år som råds till att begränsa kontakter med andra så långt som möjligt.

-       Bön; tillsammans ber vi för Stockholm, för Sverige och världen, för de drabbade och de som arbetar hårt med situationen. På tisdagar har vi i EFS Mittsverige särskilt böneuppdrag.

-       Volontär; meddela Marie Larsson eller Tommy Mellberg om du vill vara volontär och hjälpa till med att ringa församlingsmedlemmar, handla mat, finnas tillgänglig i bön.

CoronaVirus – Tigrinya.pdf.pdf

Välkommen att höra av dig till oss i kollegiet om du behöver stöd på något sätt, se fliken Kontakta oss.

Fortsätt gärna att stötta Betlehemskyrkan ekonomiskt
Bankgiro: 239-0128, Plusgiro: 5 03 47-4
Swish: 123 163 9996

För mer information, håll dig uppdaterad via dessa sidor:

Senast uppdaterad 20200522