Coronaviruset & BK

Här följer information med anledning av Covid-19 och dess inverkan på Betlehemskyrkan

I och med den rådande situationen med Coronaviruset / Covid-19 och med extra drabbat läge i Stockholmsregionen behöver vi vidta särskilda åtgärder gällande vår verksamhet i Betlehemskyrkan.

NYTT 27 mars: Gudstjänsten ställer om!

På grund av de nya bestämmelserna för allmänna sammankomster som regeringen beslutade den 27 mars kommer Betlehemskyrkans gudstjänster inte att vara öppna för besökare. Endast medverkande i gudstjänsten kommer att vara på plats i kyrkan. Istället satsar vi på att sända gudstjänsten på svenska över vår Facebook-sida, tiden är som vanligt på söndag klockan 11. Detta gäller tills vidare.

Gudstjänsten kommer att kunna följas här. (Har du inte Facebook? Läs vidare under EFS webbtjänster)

Om du har frågor om gudstjänsten på tigrinja kan du kontakta pastor Fetsum Natnael.

Vi hoppas att alla har förståelse för att vi behöver ta vårt ansvar i en tid när en allvarlig smitta sprids i vår stad. Det här är första gången som vi använder oss av direktsändning av gudstjänsten över internet och vi ska göra vårt bästa för att allt ska fungera väl, men vi önskar att alla har tålamod med att det kan vara tekniska problem i början.

Ha gärna lite extra uppmärksamhet på våra informationskanaler (e-post, hemsidan, Facebook, Instagram).

Söndagsskola hemma: Söndagsskolan pausar därmed också, men material för att ha söndagsskola hemma skickas ut av vår församlingskonsulent, hör av dig till sofia.svensson@efs.nu om du önskar detta! Även ungdomsgruppen 15 + pausar, för gruppen finns en Whatsapp-grupp där kontakt hålls.

Gruppverksamheten
Tisdagsträffen, körerna, Bibelsamtal och Israelgruppen har ställt in sina samlingar i vår. Träffar på tigrinja är också inställda.

EFS riktlinjer och webbtjänster

Vi följer uppdateringarna från Folkhälsomyndigheten och EFS dagligen.

Många församlingar ställer inte in, utan ställer om! Via EFS play sänds varje söndag en gudstjänst från något EFS-sammanhang kl. 10.00, så du som inte har Facebook (som är den portal Betlehemskyrkan just nu använder), kan gärna kolla där! Gudstjänsten går att se även i efterhand.
På EFS Facebook-sida finns dagligen andakter och via EFS play hittar du även andra filmer med bibelundervisning och reportage.

Omsorg om varandra och vad vi kan göra

-       Visa omsorg om varandra; ring ett extra samtal för att kolla läget. Tänk särskilt på personer över 70 år som råds till att begränsa kontakter med andra så långt som möjligt.

-       Bön; tillsammans ber vi för Stockholm, för Sverige och världen, för de drabbade och de som arbetar hårt med situationen. På tisdagar har vi i EFS Mittsverige särskilt böneuppdrag.

-       Volontär; meddela Sofia eller Tommy i kollegiet om du vill vara volontär och hjälpa till med att ringa församlingsmedlemmar, handla mat, finnas tillgänglig i bön.

-       Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande smittspridningen.

CoronaVirus – Tigrinya.pdf.pdf

Välkommen att höra av dig till oss i kollegiet om du behöver stöd på något sätt, se fliken Kontakta oss.

Fortsätt gärna att stötta Betlehemskyrkan ekonomiskt
Bankgiro: 239-0128, Plusgiro: 5 03 47-4
Swish: 123 163 9996

För mer information, håll dig uppdaterad via dessa sidor:

Senast uppdaterad 200327.