Förbönsämnen

från styrelsen till Betlehemskyrkan i januari!

• Be för Minna Lindegård som är nyanställd och jobbar på Utsikten. Be att hon snabbt ska få komma in i arbetet på Utsikten och i kollegiet.

• Be för KonfaCity som vi hoppas ska komma igång i januari och för ungdomsverksamheten som nu sker på Zoom.

• Be för Elias och Sophia Tranefeldt som återvänder från missionsfältet. Be gärna för att de ska känna sig välkomna tillbaka och kan komma vänja sig vid svenska samhället och kulturen igen. Be också att barnen ska trivas i skolan.

• Be för att vi snart ska få anordna fysiska gudstjänster igen.

• Be för gemenskap i församlingen trots restriktionerna.

• Be för julfirande i EFS systerkyrkor och EFS samarbetsorganisationer som vill vara en god kraft i de samhällen där de verkar. Be särskilt för sjukhuset i Padhar som har Covid-avdelning.

• Be för den politiska situation i Tanzania, där demokratiska brister finns, och Etiopien där det är stridigheter i norra och västra Etiopien, för människor som drabbas och förts på flykt.

• Be för vårt kollegium. Många har semester under mellandagarna. Att de ska få ha en God Jul och ledighet och att de ska få hämta ny kraft och inspiration för sitt arbete.

• Be för styrelsens arbete med budgetplanering, verksamhetsberättelse och verksamhetsplanering.

• Be för EFS Mission som nu söker nya missionärer och lärare till missionärsbarn. Be att Gud leder rätt personer att söka tjänsterna.

• Be för vår församling och de två gudstjänstfirande gemenskaper som vi har. Be att vi ska vara till välsignelse för varandra, växa närmare varandra och tillvarata den rika diversitet vi har.

Gud välsigne dig!
//Styrelsen

Tidigare böneämnen:

Böneämnen för församlingen : FRID

Johannesevangeliet 14:27 : Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet.

Här är konkreta ämnen som vi kan be för…

• Be om frid för BK och andra församlingar.
  • Be om inre frid för hela församlingen speciellt i denna tid med corona.
  • Be om Guds frid för alla oroliga människor.
  • Be om frid för Etiopien, “det är krig mellan Tigray-folket och Etiopiska regeringen”, be för folket som blir drabbade av kriget.
  • Be om frid för andra konflikter mellan olika länder.
  • Be om frid i konflikter i släkt och familj.
  • Be om frid för konflikt mellan generationer.
  • Be om frid för konflikt på grund av rasism.