Pannkakskyrkan

Pannkakskyrkan from Simon Victor on Vimeo.

Kyrkan på stan

Pannkakskyrkan startade en fredagskväll i Uppsala 2006, då några ungdomar som hade en längtan att betyda något för någon och att sprida det fantastiska budskapet om Jesus, tog med sig en grill och några petflaskor med pannkakssmet till en park i central Uppsala. Där ställde de sig och delade ut de pannkakor som de stekte över grillen till förbipasserande människor. Kvällen blev minst sagt intressant och de bestämde sig för att dela ut pannkakor fler gånger. Nu finns Pannkakskyrkan på flera orter runt om i Sverige och har även spridit sig utomlands.

Betlehemskyrkan har sin pannkakskyrka i Observatorielunden vid tunnelbaneuppgången vid Handelshögskolan i Stockholm. Ungdomar och vuxna träffar massor av människor och får intressanta samtal i alla åldrar och samhällsklasser. Många är väldigt glada och positiva till det vi gör. För de som vill prata om Gud och Jesus ställer vi självklart upp och berättar vad vi tror på. Om det är någon som bara vill ha en pannkaka och sedan gå vidare är vi glada för det. Vi har också en ”förbönsstol” om någon vill att vi ska be för dem.

Vi ser att människor i vårt land mår allt sämre och sämre och behovet av att hitta en fast punkt i sitt liv ökar för varje år. Vi tror att den fasta punkt som människor söker så febrilt efter är Jesus Kristus. Vi vill hjälpa dem att finna honom! Vi vill sprida Guds kärlek och den glädje som det innebär. Vi vill precis som Jesus älska våra medmänniskor och vara på de mest utsatta platserna, bland de som är utsatta och göra vår pappa i himmelen känd för den Han verkligen är!

Vill du följa med eller bara veta lite mer om oss, kontakta Sofia Svensson på 0738 – 28 45 40