Betlehemskyrkan söker präst

I Betlehemskyrkan i Stockholm verkar EFS största missionsförening. Här har många människor i olika åldrar sitt andliga hem.

Vi i Betlehemskyrkan vill sprida det livsförvandlande budskapet om Jesus, hjälpa människor att följa och efterlikna honom och växa i kärlek till Gud och varandra. Vi söker nu en arbetsledande präst till vår kyrka, som ligger i centrala Stockholm, ett stenkast från Sveavägen.

Här firas gudstjänst på såväl svenska som tigrinja (en tigrinjaspråkig präst ingår i kollegiet). Söndagsskola, bibelsamtal, vardagsträffar med föredrag, ungdomssamlingar, integrationshjälp till nyanlända, församlingskvällar, körer och lovsångsteam, öppen kyrka, Israelgrupp och föräldraforum är exempel ur den rika och breda församlingsverksamheten.

Vi vill att du ska

• förkunna Guds ord rent och klart i trohet till Bibeln och den lutherska bekännelsen samt förvalta sakramenten i enlighet med Kristi instiftelse
  • ha ett lyssnande och själavårdande sinne
  • leda, uppmuntra och ta väl hand om våra åtta anställda och många frivilliga
  • tillsammans med föreningens styrelse ta ansvar för kyrkans verksamhet
  • vara lyhörd för församlingsmedlemmarnas behov och synpunkter och samtidigt hålla en stadig kurs
  • vara beredd att arbeta i ett EFS-sammanhang vad gäller såväl struktur som andlighet

I rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Mer information om tjänsten kommer publiceras här inom kort.

Skicka in din ansökan till jobb@betlehemskyrkan.com innan den 11:e söndagen efter trefaldighet (1 september 2019). Intervjuer sker löpande.

Vid frågor är du välkommen att kontakta föreningens ordförande Anna Thorén (tel: 070-595 62 38, e-post: anna.thoren@hagaberg.org) eller vice ordförande Arvid Perbo (tel. 070-980 53 59, e-post: arvid@perbo.nu). Kontaktperson för Vision Ekumeniska är Stefan Nordström (e-post: stefan.nordstrom@fv.vision.se).

Välkommen med din ansökan!

Annons: BK-annons Präst 100 %